بنای تاریخی عصارخانه
دانلود پاورپوینت بنای تاریخی عصارخانه که توسط مهین قربانی برای ما و استفاده ی دانشجویان عزیز رشته معماری ارسال شده این مطلب قابل ویرایش و قطعاً رایگان است .
پاورپوینت عصارخانه به عنوان میراث فراموش شده معماری ایران شامل معرفی و شناخت معماری و طرز کار عصارخانه های ایران می پردازد.
تاریخچه عصار خانه ها
عصار خانه ها در گذشته نقش حیاتی در زندگی مردم داشته اند و عملکرد آنها در زمینه تامین روشنایی ، تقویت درختان میوه ، تغذیه دام ها ، رنگ آمیزی ، صابون سازی ، پزشکی و تهیه برخی مواد خوراکی بوده که این کار با هنر و معماری خاصی عجین شده است. عبارت عصار خانه از دو کلمه عصار (عصاره یا افشره) و خانه (صفت مکان) تشکیل شده است.
در این کارگاه ها افرادی به نام عصار فعالیت میکردند که مهارت آنها در گرفتن عصاره یا روغن دانه های گیاهی مانند خشخاش ،کیگج(منداب) ،کرچک ،برزک ،کافشه و . . . . .که برای مصارف مختلفی استفاده می شد.
از نیازهای دیرینه بشر روشنای بود تا بواسطه آن از دام ظلمت و تاریکی نجات پیدا کند.
عموم مردم در گذشته برای تامین روشنایی از چراغ پی سوز استفاده میکردند که سوخت آن از ذوب کردن چربی حیوانات تامین میشد به طوریکه جای نصب چراغ های روغنی در مسجد جامع اصفهان مشاهده میشود.البته شمع هم در این میان وجود داشته که طبقه اشراف از آن استفاده میکردند.
تعاریف :
عصار : به معنی عصاره یا افشره است.
عصاری : دکانی که در آن روغن میگیرند.
خراس (آسیای ستوری) :آسیایی است که با نیروی حیوان میچرخد. این نوع آسیا را در ایران بیشتر «خراس» یعنی بزرگ آس مینامند چون سنگ های آن بسیار بزرگ و سنگین است.
خراس را معمولا با اسب و شتر و گاو میگردانند.حرکت دایره وار حیوان سنگ رویی را به دور محوری قائم که از میان سنگ ثابت زیرین آسیا بیرون آمده است ،میگرداند.
مازاری: در لغت نامه دهخدا عطاری معنا شده اما حناسایی هم یکی دیگر از معانی آن است.
این مطلب به صورت رایگان است . فروش این مطلب در سایت معماری بدون رضایت است
دانلود
